Kysely koulujen henkilöstölle alakouluikäisten oppilaiden digilaitteiden käyttöön (erityisesti digipelaamiseen) liittyen

Niilo Mäki Instituutin Pelaa fiksusti-hanke (Stea, 2022-24) tarjoaa tukea alakouluikäisten nepsy-lasten perheille digilaitteiden käyttöön. Hankkeessa järjestetään ryhmä- ja vertaisryhmätoimintaa sekä lapsille että heidän vanhemmille. Ryhmiin pääsevät perheet, joissa ollaan huolissaan, että digilaitteiden käyttö vaikuttaa negatiivisesti lapsen arkeen ja hyvinvointiin. Ryhmissä harjoitellaan sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja itsesäätelykykyä toiminnallisin menetelmin. Lasten kanssa yhdessä pohditaan, millaisia omat pelitottumukset ovat ja mitä muuta mukavaa voi vapaa-ajalla harrastaa, ja liikuntaryhmissä lapset pääsevät tutustumaan uusiin liikuntamuotoihin. Ensi toukokuussa teemme jatkohakemuksen toimintamallin levittämiseen. Ennen sitä on tarkoitus selvittää, minkälaisia välineitä/materiaalia lasten digilaitteiden käyttöön liittyen tarvitaan kouluilla.

Digitalisaatio on tuonut paljon hyvää lasten elämään. Olet kuitenkin saattanut havaita myös joitakin haitallisia seurauksia digipelaamisesta. Vastaa seuraaviin kysymyksiin digipelaamiseen liittyvien omien havaintojesi perusteella.

Mikäli sinulla on kysyttävää tutkimuksesta tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä.
PsT Päivi Merjonen, Niilo Mäki Instituutti
sähköposti: paivi.merjonen@nmi.fi
puhelinnumero: 044 493 5977Voit valita useamman kuin 1 vaihtoehdon.


Voit valita useamman kuin 1 vaihtoehdon.


Valittu arvo: 0 %
0% = en lainkaan huolissani - 100% = erittäin huolissani
Valittu arvo: 0 %
0% = en lainkaan huolissani - 100% = erittäin huolissani


Valitse kaikki sopivat vaihtoehdot.


Valittu arvo: 0


Valitse kaikki sopivat vaihtoehdot.


Valitse kaikki sopivat vaihtoehdot.


Valitse kaikki sopivat vaihtoehdot.


Kommentteja ja huomioita

Jos haluat vielä kertoa jotain, voit jättää tähän kommentteja tai huomioita:
Vieritä ylös
Skip to content